Запорізькій молоді презентували “Краще Місто”

В суботу, 22 жовтня, в рамках проекту “Школа молодого політика” відбулася презентація організації “Краще Місто” та проекту “PROконтролюй“.

Гол14800043_1115155468561464_1072524375_oова ГО “Краще Місто” Антон Жук був запрошений на “Школу” в якості лектора на тему “Публічність у боротьбі з корупцією”.
Протягом двох годин учасники заходу мали змогу почути про ефективні й прості методи боротьби з корупцією, доступні кожному, а також про громадську діяльність та її важливість на шляху до якісних змін в Україні і в Запоріжжі зокрема.

Антон поділився з майбутніми політиками власним досвідом розвитку громадської організації з моменту її створення та здійснення невеликих локальних проектів до реалізації масштабних грантових проектів; розкрив секрети створення команди та координування її ефективної роботи; на прикладі ГО “Краще Місто” продемонстрував, що власними силами можна робити, здавалося б, невеликі, але суттєві речі, які покращать життя Запоріжжя та його мешканців.14796067_1115155871894757_1812697038_o

Основою лекції стала презентація проекту “PROконтролюй”, який  вже більш як півтора місяці  реалізується “КМ”. Посилаючись на досвід у здійсненні проекту, голова ГО поділився специфікою взаємодії з представниками комунальних служб міста, а також місцевою владою. Антон продемонстрував такі особливості функціоналу створеного сайту проекту procontrol.org.ua, як інтерактивна мапа, за допомогою якої кожен мешканець міста може проконтролювати, скільки коштів з бюджету було виділено на ремонт його будинку, а скільки дійсно було засвоєно, і форми скарг, через які можна поскаржитися на будь-яку проблему в будинку.

Лектор зазначив, що проект “PROконтролюй” – перший великий грантовий проект організації, на якому ніхто не збирається зупинятися. У планах розвитку ГО на найближче майбутнє – масштабніші та серйозніші проекти, спрямовані на покращення якості життя кожного запоріжця.

Лекція проходила у форматі діалогу, тому кожен зміг поставити запитання і отримати на нього розгорнену відповідь. Всі охочі долучилися до обговорення та обмінялися контактами.